Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av webbplatsen bättre. En kaka är en liten textfil som webbplatsen begär att få spara på din dator. Kakan ger dig som besökare tillgång till olika funktioner. Den ger också oss statistik över hur du och andra besökare använder webbplatsen.

De kakor vi använder sparar ingen information som gör att vi kan identifiera vem du är.

Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Inställningar för kakor

Du kan välja att inte tillåta oss att använda kakor genom att stänga av funktionen i din webbläsare. Om du vill, kan du också ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker spara en kaka på din dator. Kakor som har blivit sparade sedan tidigare kan du ta bort i efterhand.

Kakor på webbplatsen

Här kan du se vilka kakor vi använder på den här webbplatsen. Det kan finnas kakor som bara är knutna till en del av webbplatsen eller till enstaka e-tjänster. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta webbredaktionen.

ASP.NET_SessionId
Detta är en sessions-kaka med en tillfällig identitetskod som webbapplikationsservern använder för att hålla reda på vilka förfrågningar mot webbplatsen som hör ihop med en viss besökare (webbläsare, klient). Kakan krävs för att webbplatsen ska fungera och skapas automatiskt. Domännamn: uppsala.se.

Informationen som sparas innehåller inte några personuppgifter och används inte för att registrera vilka webbplatser eller sidor du besöker. Kakan förfaller när du stänger webbläsaren.

AcceptCookies_UppsalaKommun
Detta är en permanent-kaka från uppsala.se som används för att veta om besökaren tagit del av informationen om kakor och stängt rutan om kakor. Domännamn: uppsala.se.

Kakan förfaller två år från det att den sattes eller senast uppdaterades.

Kakor på webbplatser eller e-tjänster som vi länkar till

På webbplatsen finns det länkar till webbplatser eller e-tjänster som använder andra kakor än de vi beskriver här. Läs mer om vilka kakor det är på respektive webbplats eller e-tjänst.

Dataskyddsförordningen (GDPR)

Ibland behöver vi spara och behandla personuppgifter om dig. En personuppgift är en upplysning som innebär att du kan identifieras. Det kan till exempel handla om ditt namn, personnummer eller en bild av dig. Integritet och personuppgifter på Integritetsskyddsmyndighetens, IMY:s webbplats.

I samband med att vi sparar uppgifter om dig får du information om varför vi gör det och vad vi har för rättslig grund för att behandla dina personuppgifter.

Vi berättar också hur länge vi sparar dina uppgifter och vem vi eventuellt delar dem med. Det kan till exempel vara andra myndigheter. Vi överför inte dina uppgifter till ett land utanför EU utan att först informera dig.

I samband med att du lämnar dina uppgifter till oss får du information om vem som ansvarar för personuppgifterna och kontaktuppgifter till denne.

Du har rätt att kontakta oss

  • om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig
  • för att begära rättelse av dina uppgifter
  • för att begära att vi begränsar behandlingen
  • för att radera dina uppgifter.

Kontakta i så fall vårt dataskyddsombud.

Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att klaga hos Integritetsskyddsmyndigheten, IMY (tidigare Datainspektionen).

Vi följer offentlighetsprincipen

Uppsala kommun är en kommunal myndighet. Detta innebär att meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen.

Uppdaterad: